TeamSec, 42 milyon doların üzerinde yatırım aldı
Düzenleyici ve finansal teknolojiler alanlarında yapılandırılmış finansal çalışmaları ihraç etme imkanı sunan TeamSec, 42 milyon dolar değerleme ile ilk tip yatırımını tamamladı.
TeamSec yatırım türüne farklı segmentlerden melek yatırımcılar katıldı.
TeamSec tarafından geliştirilen SaaS (Securitization as a Service), uçtan uca menkul kıymetleştirme süreçlerini dijitalleştirir.
SaaS, finansal kurumların risk yüklü varlıklarını bilançodan çıkarmalarına ve sermaye yeterlilik oranlarını artırmalarına olanak tanır.
Öte yandan, finansal olmayan kuruluşların işletme sermayesi ihtiyaçlarını ve borçluluk oranlarını düşürmelerine olanak tanır.
Teamsec, yatırımla birlikte menkul kıymetleştirme piyasasının güçlü olduğu Amerika, Çin, Avrupa, Kanada ve Körfez Bölgesi’nde ölçeklenmek üzere grubunu genişletmeyi ve pazarlama faaliyetlerini güçlendirmeyi hedefliyor.
TeamSec Kurucusu ve CEO’su Esad Erkam Köroğlu, yatırım türü hakkında şunları söyledi:
Türkiye, menkul kıymetleştirme pazarında potansiyeli yüksek bir ülke konumundadır. Ülkemizde bankalar başta olmak üzere finans kuruluşları yeni açılan kredilerini satmak için stratejiler geliştirmeye başlamıştır. Ayrıca rastgele bir özel sektör şirketi, işletme sermayesi ihtiyacını ağırlıklı olarak kredi, leasing ve faktoring ile karşılarken, alacaklarını daha ucuz ve hızlı bir şekilde menkul kıymetleştirebilecek bir altyapının olduğunu fark eder. Türk menkul kıymetleştirme piyasasının bu tür başarılara hazır olması, küresel pazarlara giriş sürecimizdeki başarı hikayelerimizin önünü açmaktadır. Bu yatırım türü ile global pazarlara açılmayı ve uzman ekibimizle müşterilerimizin uluslararası pazarda uçtan uca menkul kıymetleştirme hizmetlerini dijitalleştirmeyi hedefliyoruz. Dijital dönüşümdeki artışın ve zorunlu hale gelmesinin, küresel pazarlara açılmanın misyonumuzu ileriye taşıyacağını düşünüyoruz.”
Köroğlu, Teamsec olarak bugüne kadar değeri 1 milyar TL’yi aşan 130 binden fazla bireysel kredi menkul kıymetleştirmesi yaptıklarını ve ihracatçılara özel işletme sermayesi analizi sağlamak için uluslararası bankalarla altyapı oluşturmaya başladıklarını bildirdi. Ayrıca ihracatçıların dövizli ihracat alacaklarını menkul kıymetleştirerek finansman sağlamaya başlayacağını duyurdu.